Èn energi

Èn energi - på tide å bygge broMikao Ususi mente at jo flere som får reiki i hendene jo mer fredelig blir verden. Men fredelig har det ikke alltid vært i reikikretser. Og striden begynte med en gang


I 1979 stifter Hawaioo Takata og Barbara Weber Ray den ”første” reikiorganisasjonen, American Reiki Association, som siden ble til The Radiance Technique.


Da Hawayo Takata døde i 1980 tok Barbara Weber Ray tittelen Grandmaster. Hun mente Hawaioo Takata hadde bedt henne ta over etter sin død. Så sier Phyllis Furumoto – barnebarnet til Hawayo Takata - akkurat det samme. Og stifter sin egen reikiforening i 1981: Reiki Alliance.


På 90-tallet oppdaget man at Mikao Ususis opprinnelige Reikiorganisasjon Reiki Ryoho Gakkai levde i beste velgående i Japan. Da hadde man også der begynt å undervise den vestlige varianten med røtter tilbake til Hawayo Takata.


Tar man et søk på Reiki på internett i dag kan man bli skikkelig forvirret. Det er mengder av retninger og stiler. Og mange har begynt å undervise i den japanske formen for reiki også. Og hvem er egentlig best? Magefølelse og sunn fornuft tenker jeg. Det viktigste er at du lærer det du skal:


- At du får reiki i hendene på Reiki 1 og lærer å behandle deg selv.


- At du lærer å gi Reiki på avstand på Reiki 2


- At du lærer å gjøre en Hjerteinnvielse på Reiki 3Og så er det viktig at det går tid nok, både på kurs og mellom kursene. Du skal ha tid til å gjøre deg noen erfaringer, teste ut det fantastiske verktøyet, venne deg til det. 


Jeg tror ikke det finnes mer en èn energi. Reiki er det samme. Uansett. Og nå er det på tide å bli venner – bygge bro mellom ulike retninger. Reiki er reiki. Og Reiki vil fortsette å utvikle seg.


Ifølge William Lee Rand har alle reikiretningene dette til felles:

- Man kobles på. Reiki får man gjennom innvielser.

- Alle Reikiretninger går fra lærer til elev

- Du behøver ikke styre reiki med tankene. Reiki har sin egen intelligens og går dit det trengs mest.

" In times such as these, happiness is based upon cooperation of humankind, and the longing for the progress of society."  


Mikao Usui